Kodune seene-sibula liharull koorekastmes, marineeritud kurgi ja ahjukartuliga

Oojaaah ,need maitsed maitsed !

Valmistame siis vähekene toekama õhtusöögi, mis peaks meeldima nii suurtele kui väikestele lihasööjatele.


Kõigepealt tuleks koorida kilo kartuleid ja need pooleks lõigata. Hea, kui kuivatate kooritud kartulid majapidamispaberi või rätikuga(pärast jäävad palju mõnusamad ja krõbedamad.) Seejärel võiks kartulid valada kaussi, maitsestada need meresoola ja kerge pipraga-lisades ka pool teelusikat sinepit, saate vägeva ja omanäolise maitse. Valage kartulid ahjuplaadile ja pange need eelkuumutatud ahju küpsema(180 kraadi).


Järgmiseks vajame veise või mõne muu looma fileed ( kõlbavad nii välis kui ka sisefilee ). Kasutan  ise seekord veise välisfileed, mis ei ime rahakotti koheselt tühjaks. Vastavalt sööjate arvule -ühe rulli valmistamiseks oleks sobiv nii 130 grammi -tambime selle läbi kilekoti laiaks ( selleks, et vasardamisel liha ja tema mahlad ei lendaks mööda kööki laiali ), 2 keskmise suurusega sibulat, mis mõlemad tuleks hakkida peeneks, seeni vajame ühe rulli jaoks nii 25 grammi või vastavalt maitsele, sutsakas keskmise jämedusega pipart ja näputäis soola. Lisaks võiks olla käepärast 50 grammi toasooja võid, mida saame kasutada nii filee määrimiseks kui ka kastmes. Praeme alustuseks kergelt läbi seened ja 1 sibula, lisame maitse järgi soola ja pipart-tõstame kõrvale ja jätame jahtuma. Eelnevalt olete juba materdanud lihatükid laiaks, nüüd määrige lihatükki võigaga ja tõstke lihatükile seene-sibula segu ja rullige ettevaatlikult kokku. Liharulli võite kindluse mõttes kinnitada tikkude või vastava nööriga. Pruunistage kergelt õlis ja tõstke vaagnasse või ahjuvormi. Nüüd vajate seda järelejäänud tükeldatud sibulat, mille praete omakorda läbi ja lisate sellele umbes 2,5 dl koort( vahukoor on eriti vägev )ja valate selle segu omakorda liharullidele. Kartulid on ahjus saavutamas oma tippvormi ja liha ei vaja ka enam pikalt hautamist aga nüüd pange liharullid,mis on kaetud kooresibula kastmega ka ahju ja küpsetaga neid veel ca 20 minutit. See aeg, mis kulub veel lõplikuks liha-kartuli valmimiseks, lõikuge marineeritud kurk viilakateks ja asetage taldrikutele. Liha ja kartulid on valmis-tõstke need ahjust välja ja serveerige -Teie kõht tänab teid ja pere on õnnelik ! 



Bon appétit !




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar