Nagu Soomes -Tähtitorttu tegu võtab hoogu





Midagi hullumeelselt aeganõudvat võtame käsile, nimelt ootab tegemist lehttaigna tegu -urr :-) Kes ei viitsi, kapaku poodi ja toogu sealt !


175 ml vett

200 grammi võid 
200 grammi nisujahu

pool teelusikat soola

tuhksuhkrut kaunistamiseks ja viimase lihvi andmiseks 

Kõigepealt pane umbes 2 supilusikatäit võid kõrvale.
Ülejäänud või pressi laiaks, no nii poolteist senti jääks ideaalis kõrguseks. Pane mõneks minutiks külmikusse tahenema.
Lisa sool jahu hulka ja kõrvalepandud või -seesama 2 lusikatäit  + vesi. Sega, kuni taigen jääb tükki. Sõtku veel oma 5 minti.
Raputa nüüd lauale pisut jahu ja hakka rullima taigent laiali.
Nüüd lisa taignale külmikus olnud või ja tõsta taigna servad kahelt poolt vaheliti või peale.
Rulli nii, et või jaotuks ühtlaselt taigna vahele. Tee seda suht ettevaatlikult, et või taigna vahelt välja ei pressiks. Kui  peakski juhtuma, puista katkenud kohale jahu ja rulli,rulli ja rulli .
Pane taigen kolmekordselt kokku ja pane 20 minutiks külmkappi. Aeg möödub :-) käed on väsinud aga järgmiseks rulli taigen teistpidi pikuti lahti ja  uuesti kolmekordselt kokku ja külma. Nii tee seda vähemalt 5 korda. Usu see tuleb hea !


Järgmiseks rulli taigen laiali ja lõika sellest ruudud ( kasutan võimalikult tasase pinna saamiseks kahte plastikust lõikelauda,millele asetan omakorda mõneks ajaks raskema puust lõikelaua ) ja tee igast nurgast võimalikult sirged sisselõiked ca 2-3 cm. ulatuses. Aseta ruudustiku keskkohta moosi või spetsiaalset marmelaadi, nüüd tõsta üle ühe serv keskkohta kuni moodustub tähik.





Keskkoht ei taha tavaliselt millegipärast hästi koos püsida, olenemata munakollasega määrimisest-kasutan vahest hambatikku millega seon omavahel keskpunkti kokku ja jätan niimoodi ka ahju küpsemise lõpuni. Küpsetan keskmisel tasandil ja ca 180 kraadi juures oma 15 minutit.




                Uskuge tulemus on imemaitsev !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar