Nii-võtkem ritta vajalikud komponendid selle meistriteose tegemiseks .
Hapukoor ( soovitavalt 20 protsendiline ) 250 grammi
Nisujahu 350 grammi
Või 250 grammi
Munad 4 tk
Suhkur 300 grammi
Vahukoor 1 liiter
Veel vajad jahu keedukreemi valmistamiseks, oma 4 supilusikat on hää.
Vaniljesuhkur 2 teelusikat
Kondentspiima 1 purk
Pähleid (sarapuu, maapähkel )
Nüüd alustagem selle kuulsa koogi vaheplaatide valmistamist :
Kõigepealt peaks kokku segama omavahel jahu, hapukoore ja toasooja või. Sega kätega mõnus pätsu ja pane see tunnikeseks külmkappi.
Vahepeal võid niisama vilet lasta ja kohvi juua -kiiret pole :-)
Taigen kapist välja ja nüüd tuleks see jagada võrdseteks tükkideks, soovitavalt 6-7 tükki.
Rulli nüüd igast osast plaadid, mis oleks mõne millimeetri paksused, kuumuta ahi 230 kraadini ja küpseta ( kasuta küpsetuspaberit kah) plaate ca 7 minutit. Rullitud plaadid võiks enne ahjupanekut läbitöödelda, kahvliga tee õhuaugud. Plaadid valmis, lase neil jahtuda.
Nüüd võtame kausi, kuhu segame 200 ml vahukoort, suhkru, jahu, munad ja vaniljesuhkru -klopime läbi, järgmiseks paneme keema ülejäänud 800 ml vahukoort, saavutanud keemise, lisame sinna eelnevalt valmistatud segu ja segame, segame ja muudkui segame, kuni segu pakseneb-ära lase tekkida tükke-kui seda teed, oled kreemi nässu keeranud-sinu kahjuks muidugi. Lase jahtuda.
Lisatäidis tuleb järgmiseks. Rösti pannil kergelt pähklid, võta pott kuhu lisa kondentspiim ja lase see vaikselt kuumaks, lisa röstitud pähklid ja sega läbi. Jahuta.
Suurem töö tehtud ! Tõmmake rahulikult hinge ja võtke nüüd eelnevalt valmistatud plaatidest üks ja asetage see kuhugi suuremale alusele (kandik). Plaadile lisa keedukreemi ja uus plaat peale, järgmisele plaadile pane nüüd seda pähkli-kondentspiima kreemi, järgmisele jälle keedukreemi ja nii kuni võiduka lõpuni (jäta üks plaat alles). Pealmisele plaadile peaks jääma siis keedukreem, kuhu sa purustad näppude vahel selle allesjäänud plaadi. Võid piserdada pealmisele kihile ka kergelt laimimahla -tulemus on üllatav.
Kui soovid võid ühele plaadile ka määrida hapukamat moosi-seda mõnusam tuleb.
Näete -siin ongi see ilus tulemus ja suurepärane maitseelamus !
Silma hakkas teile ka kindlasti pildil teine kook aga sellest räägime järgmine kord -Sticky Toffee -õppisin seda tegema Sotimaal restoranis töödates-väga omapärane ja mõnus kook, eriti veel karamellikastme ja värske maasikaga ! Sa armud sellesse :-)
Kuulsat Napoleoni võiksite hoida mõned tunnid külmikus-tulemus saab parem ja mahlasem !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar