Näkileiva mahedad ampsud





Seekord võtame kasutusse näkileiva-kasutagu igaüks omale meelepärast .

Pakk on piisav tervele perele. Vajad veel karbikest toorjuustu, pakikest viilutatud juustu ja meelepärast sinki, samuti läheb vaja pehmendamiseks piima. Mõnus oleks, kui võtad poest kaasa ka puhmakese salatit ja karbikese kirsstomateid. Kes tahab eriti peeneid maitseelamusi, võiks kasutada veel Parmesani juustu !
Kõigepaelt  peame leotama näkileibu piimas nii 3-4 minutit, et saavutaksime võimaluse neid rullida. Seejärel tõstame leivad piimast, laotame need lõikelauale ja määrime neile sutsaka toorjuustu, seejärel rebime tükikese salatit, millele laotame viilu  oma lemmiksinki ja juustu ( parem on lõigata nii singist kui juustust vastavalt näkileivale sobiv tükk ). Vahepeal on lubatud näksida ülejäänud singitükke ja juustulõike -kokkamine ju teeb kõhu tühjaks. Nüüd keerame käbedalt kõik rulli ja  asetame antud käärud taldrikule tahenema. Rulli keskele võib noaotsaga määrida kerge törtsu toorjuustu ja sellele asetada kirsstomati sektori ja lõpetuseks riivida peale Parmesani juustu. Lase nüüd silmadega üle ja puista tahtmisel üle veel hakitud rohelise sibulaga. Voila ! Meistriteos on sündinud!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar