Mäletan hetki lapsepõlvest, kus salaja sai avatud kondentspiimapurk ja sealt lusikaga magusat nestet suhu aetud. Seda sai tehtud isegi õues nurga taga, et keegi peale ei sattuks. Tagajärjed ei huvitanud enam, magusavajadus sai täidetud , selle eest riielda saamine võrdus teismelisele poisile nagu vesi hane selga ja keelatud vili oli ikka magusam, kui miski muu :-). Aga mingem siit edasi koogi juurde. Koogi põhja valmistamiseks seame ritta :
130 grammi võid
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
4 supilusikatäit suhkrut
3 dl nisujahu
50 grammi vett
Segame kuivained, jahu tuleks enne sõeluda, lisame või ja kätega mudides moodustame sellest pudruse massi, lisame vee ja segame kuni moodustub ühtlane taigen. Hea oleks nüüd eelküpsetada see taigen võiga määritud lahtivõetavas koogivormis 200 kraadi juures kuskil 10 minutit.
Moodustame pealmise osa:
350 grammi kohupiima
200 grammi naturaalset toorjuustu
350 grammi kondentspiima
3 muna
2 teelusikatäit vaniljesuhkrut
Vahusta munad, sega vaniljesuhkruga, sega toorjuust kohupiimaga ning lisa vahustatud munad ning kondentspiim. Sega omakorda kogu mass korralikult ühtlaseks massiks ja vala eelküpsenud põhjale. Küpseta keskmisel tasemel 180 kraadi juures 50-55 minutit. Jahuta ning naudi külma piimaga. Aedmaasikad teevad asja veel päikselisemaks !
Viva il Sole !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar