Kõik me siin elus (või siis enamus) oleme helpinud nii mõnegi ämbritäie suppi. Suppe on erinevaid ja igale maitsele, minu lemmikute hulka kuulub vaieldamatult Borš.
Olen saanud häid suppe ja mitte nii häid suppe, nii külas kui restoranis. Jään ikkagi alati kindlaks väitega, et isevalmistatud on alati parem kui poest kaasa ostetud kiirvariant.
Valmistan täna ühe korraliku potitäie seda hõrku ja ennast unustama panevat suppi. Kuna lisan alati ka kerge koguse loomaliha,siis alustan sellest, võta paarisaja grammine välisfilee tükk ja pane see keema, keema tõustes, loputa lihatükk külma veega üle ja pane uuesti keema. Riisu aeg-ajalt vahtu ja maitsesta leem soola, pipraga. Lihaleemest saad ka samas puljongi supile.
Vajame :
2-3 peeti
1 sibulat
1 suurem porgand
3 küüslaugu küünt
1 sidruni mahl või äädikat lahjemat 2-3 supilusikatäit
1 teelusikatäis mett
supilusikatäis võid
Haki peet, porgand, sibul, küüslauk peeneks ja sega läbi sidrunimahla või äädikaga ( värv jääb püsima ).
Prae suuremal pannil läbi ja lisa mesi, pipar, sool. Vahepeal tõsta lihatükk jahtuma ja kurna vedelik. Vedelik potti tagasi ja praetud segu sisse. Keeda veel umbes 50 minutit ja lisa peenikesteks ribadeks lõigatud liha.
Tõsta kaussi, lisa lusikatäis hapukoort ja rohelist sibulat. See kõik oli seda väärt. Elu on elamist väärt!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar