Tansaanlane ehk valged oad kookospiimas


Ma ei tea, kas see on nüüd tõsi aga väidetavalt pidi see roog olema Tansaanias päris tavaline õhtusöök, kuid maitsev on see kohe kindlasti ja sobib ka kõigile kaaluvihkajatele. Esmapilgul tundub võibolla kuidagi liiga lihtne ja mitte- midagiütlev aga proovige ära ja te ei kahetse, kookospiima võite asendada ka tavalise toidukoorega kui see teile ei meeldi. Alustuseks tuleks oad juba eelmine õhtu vette panna ligunema.

5 dl ube-valgeid

1,2 liitrit vett
1 sibul
2 väiksemat tomatit
1 küün küüslauku
0,5 teelusikatäit musta pipart
1 teelusikatäis kurkumi
1 teelusikatäis soola
2 dl kookospiima
50 grammi oliiviõli

Pese leotatud oad korralikult ja pane 1,2 liitri veega keema-50 minutit. Sellel ajal kui oad keevad, koori sibul ja küüslauk, kuumuta õlis ja lisa  tükeldatud tomatid .Lisa pipar, sool ja kurkum. Kurna oad ja sega need sibula-tomati hulka, vala peale kookospiim ja keeda ca 10 minutit. Serveeri koos riisiga.



Bon hamu !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar