Haug on teatavasti üks röövkala ja levinumaid mageveekalu üldse. Väiksemate olendite liha kõlbab süüa nii grillitult, supis kui marineeritult, suuremate liha läheb juba kergelt puiseks ja mõningatel juhtudel maitse mudaseks ning pole enam niisama söömiseks minule selline nauding , küll aga saab ülekaaluliste kalade lihast edukalt maitsvaid kotlette valmistada. Sain kätte jõesuudmest 2 purikat ja minu pühasse söömaaega vägagi sobivad isendid. Haug on väga rasvavaene kala ja sobib kaalujälgijatele edukalt. Minu roog seda küll ei ole, kuna sisaldab selliseid toiduaineid, mis kaalujälgimise mõtte ära kaotab, aga peale seda rooga, pole ka kaalujälgijatel kahetsemiseks ainet. Aamen .
Seejärel lõikan purikatest meelepärased tükid ja käin need kergelt üle nii soola kui pipraga, pigistan suuremast sidrunist ka mahla välja ja piserdan seda tükkidele. Mõnus sorts pähkliõli teeb asja salapärasemaks ja maitse huvitavaks.
Järgnevalt laon kalatükid suuremasse ahjuvormi ja raputan kergelt üle riivitud juustuga, 150 grammi on minule meelepärane kogus. Lasen seista, kuni segan valmis 2 dl hapukoorest ja 2 dl majoneesist ning 1 sidrunimahlast kastme. Paar lusikatäit valget veini on piisav lisand. Lisan näputäie safranit ja paar loorberilehte. Rohkemat ei olegi vaja, kuna ka juust annab soolasust, siis soola ma rohkem ei lisa.
Nüüd võiks olla peotäis hakitud tilli ja rohelist sibulat, mida vabalt ilma süütundeta kalatükkidele puistata. Viimasena vala kõik see üle koore-majoneesi kastmega.
Serveeri kuuma kartuli või kena portsu meelepärase salatiga !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar