Aprikoosi mütsud







Aprikoosid on aprikoosipuu viljad, sarnanevad virsikutega, kuid on palju väiksemad. Euroopas kasvatavate aprikooside suhkrusisaldus on kuskil 6-12 % . Maailma mastaabis on see väga erinev 4-20 %. Aprikoosid sisaldavad palju karotiini, mistõttu on ta ka tervistav puuvili. Tervelt kuivatatud aprikoosi kutsutakse urjukiks ja poolikut ilma luuta kuraagaks. Luuseemneid kasutatakse tööstuses mandli aseainena ja neist tehakse mandliõli asendajat marmotiõli.

10-15 tükki saab sellest kogusest, oleneb kui õhukesi soovite.
150 grammi jahu
65 grammi maisitärklist
125 grammi võid
2 teelusikatäit vaniljesuhkrut
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
50 grammi aprikoosimarmelaadi
50 grammi suhkrut



Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta toasoe või koos suhkruga, lisa kõik kuivained järgemööda.




Mikserda segu tubli 8 minutit, seejärel tõsta välja ja vooli  taignast toidukiles, fooliumis toru või halg.




Jaga võrdseteks osadeks.



Veereta käte vahel ümaraks, vajuta kergelt lömmi, sõrmega sisse lohk ning tõsta sinna lusikatäis marmelaadi.


Aseta saadud ümarikud muffinivormidesse ja küpseta  15-20 minutit.



 Naudi koos hommikuse kohvi või teega.












Ilusaid hetki ja kordaminekuid !


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar