Midagi kerget ja maitsvat ? Salat on kiire lahendus, eriti keset rasket tööpäeva mil oma kõhtu ei peaks väga hullult vaevama. Uni tuleb peale, mõtted lähevad uitama jne. Salat on see, mis annab paraja positiivse laengu ja hoiab meele virgana.
Võtan käsile lihtsa krevetisalati. Ajaliselt max 10 minutit kulub minul selle valmistamiseks, kui kõik vajalikud komponendid on välja otsitud ja ritta seatud. Siit saab kahele parajad kõhutäied :
100 grammi lehtsalatit
1 keedumuna
80 grammi värsket kurki
0,5 punast sibulat
6 kirsstomatit
1 teelusikatäis kapriseid
0,5 õuna
80-100 grammi krevette
1 makra-või surimipulk
1 teelusikatäis mett
100 grammi hapukoort
pool sidrunit
pipart, soola, tsillihelbeid, peterselli
Pese salat, tomatid, kurk, õun . Krevetid sulata ning maitsesta tsillihelveste, sidrunimahla ja soolaga. Pane kanamuna keema. Koori sibul ja viiluta. Tõmba kartulikoorimisnoaga kurgist ning õunast laastud, piserda õunalaastud üle sidrunimahlaga, et nad pruuniks ei tõmbuks, samas annab boonuseks hea maitse. Puista näppude vahelt kergelt soola, pipart salatile, kurgilaastudele ning tomatisektoritele. Makra lõika pikuti õhukesteks viiludeks.
Aseta taldrikule või pokaali esmalt salatit ning järgemööda muid komponente vaheldumisi. Sega salatikastmeks kokku hapukoor, teelusikatäis mett, tükeldatud petersell. Nirista lusikalt salatile ja ülejäänud vala topsikusse, kust igaüks vastavalt vajadusele saab seda lisada. Tõsta peale maitsestatud krevetid ning puista peale veel mõned tsillihelbed. Koori muna, lõika sektoriteks või viiludeks ning lisa salatile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar