Kunagi sai proovitud kauplusest ostetud juurviljatäidisega pelmeene, kõige hullemad ei olnud aga midagi oli nagu puudu. Sealt ka mõte katsetada ise. Taigna tegemine käib nagu tavalistel pelmeenidel aga loetlen siin uuesti üles :
500 grammi jahu
1 teelusikatäis soola
1 muna
200 ml leiget vett
Sõelu jahu suurde kaussi, tee lohk keskele ning muna, vesi, sool sisse. Sõtku korralik ühtlane tainas. Sõtku vähemalt 10 minutit.
Rulli taigen ühtlaselt laiali nii 1-1,5 mm paksuseks. Täidise valmistamiseks kasuta igapäevaseid juur-ja aedvilju.
5-6 kartulit
1 muna
2 porgandit
punast sibulat vastavalt maitsele, mina lisan veerand suuremast sibulast
2 küünt küüslauku
pipart soola, peterselli
Riivi köögiviljad ning prae pannil kergelt läbi, tõsta kaussi, sega maitseainete ning toore munaga. Lõika taignast seekord suuremad ringid. Tee need tavalistest lihaga täidetud pelmeenidest vähemalt 2 x suuremad.
Lusikaga keskele kuhjake köögiviljasegu ning suru pooled kokku, kahvliharudega suru sisse muster ja aseta kandikule või plaadile ning külmuta enne kasutamist vähemalt 30 minutit. Keeda või prae vastavalt tujule. Keetma peaks neid oma suuruse tõttu vähemalt 10 minutit, muidu jääb tainas nätskeks. Serveeri kodus olemasolevate ürtidega segatud hapukoorega. Nii lihtne see oligi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar