Põhjamaade klassika. Soomes-Rootsis armastatakse neid süüa krõbeda peekoni ning pohlamoosiga. See on tõesti hea. Mina teen täidise aga täna hoopis singi-juustuga.
5 kartulit
1 kanamuna
5 dl jahu
3 dl piima
2 teelusikatäit soola
50 grammi võid
Riivi kartulid ning hoia neid kuni taigna valmistamiseni külmas vees. Sega kanamuna jahu ning piimaga, lisa sool ja riivitud kartulid. Nuimiksriga lase kõik korralikult peeneks. Sega ning aseta mõneks ajaks külmikusse.
Riivi juust, viiluta sink. Ühe pannkoogi paras täidis oleks 30 grammi nii üht kui teist.
Aja pann kuumaks, vala tilk õli ning lisa tükike võid. Tõsta paar kulbitäit tainast pannile ning aja laiali. Küpseta kuldseks mõlemalt poolt.
Tõsta küpsenud poolele ca. 30 grammi juustu ning ca. 30 grammi sinki. Liigne kogus viib maitsed tasakaalust- mõni gramm siia -sinna pole näitaja, kuid liigselt ei tasuks panna.
Keera ääred kokku ja kuumuta veel minut.
Serveeri värske kurgi ning hapukoore-majoneesi kastmega.
Tulemus ja maitse on võrratu !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar