150 grammi tumedat sokolaadi
90 grammi võid
100 grammi suhkrut
5 muna
100 grammi nisujahu
Mikserdage või ja suhkur kooretaoliseks massiks, lisage ühekaupa munakollased. Segage sisse sulatatud sokolaad ja jahu. Vahustage suurel kiirusel munavalged tugevaks, segage seejärel taignasse. Määri lahtikäiv koogivorm ( 26 cm ) võiga ning valage taigen sisse. Küpseta eelkuumutatud ahjus ( 160 kraadi ) kuskil tund aega. Kui keskele torgatud tikk tuleb puhtana välja on valmis. Laske koogil jahtuda vormis veel 20 minutit, seejärel eemaldage vorm ning laske koogil täielikult maha jahtuda.
Segage kokku täidis :
450 grammi tuhksuhkrut
120 grammi võid
1 supilusikatäis piima
0,5 teelusikatäit piparmündiekstrakti või essentsi
Vuristage miksriga või ning tuhksuhkur, lisage piim ja piparmündiekstrakt. Lõika kook ettevaatlikult pooleks ning määri ühele poolele ühtlaselt kreemi, seejärel tõsta teine pool peale. Valmistame glasuuri.
1 supilusikatäis võid
120 grammi piimasokolaadi
90 ml kanget kohvi
300 grammi tuhksuhkrut
1 supilusikatäis vaniljeekstrakti
Sulata või ja sokolaad vesivannil. Sega sisse kohvi, tuhksuhkur ja vanill. Määri glasuur koogile ja ümberringi.
Riivi peale sokolaadi ning raputa peale tuhksuhkrut. Lase hea maitsta !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar