Üks mõnus soolane pirukas, sobib nii piknikukorvi kui ka kergeks lõunaks või õhtuseks vahepalaks. See siin on prantsuse kuulus juustupirukas, mis on kogunud kuulsust kogu maailmas.
3 dl nisujahu
100 grammi võid
0,5 teelusikatäit soola
50 grammi vett
3 muna
2,5 dl vahukoort
200 grammi riivitud emmentali või mõnda muud juustu
100 grammi peekoni ( suitsetatud )
musta pipart.
Näpi või koos sõelutud jahu ning soolaga muredaks. Vala juurde vesi ja sega taignaks. Määri ahjuvorm võiga ning vooderda taignaga põhi, torgi kahvliharudega läbi ja aseta pooleks tunniks külmikusse.
Küpseta peekon krõbedaks, jahuta, tükelda ja aseta tükid taignapõhjale. Seejärel puista peale riivitud juustu.
Vahusta munad, lisa vahukoor ning must pipar. Vala segu juustule peale.
Küpseta eelkuumutatud ahjus ( 225 kraadi ) alumisel tasemel ca 35 minutit . Serveeri koos värske salati või niisama kohvi, tee kõrvale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar