Vahvlid -lapsepõlve mälestus, meil on õnneks olemas see õige masingi veel. Selle vastu ei saa ükski uudne leiutis, parimad tulevad ikka selle vanakesega.
175 grammi võid
1 dl suhkrut
3 muna
50 grammi piima
150 grammi jahu
Vahusta munad suhkru ja vedeldatud võiga. Lisa jahu ja piim. Tainas peaks olema selline parajalt vedel, et ikka kulbilt maha vabalt jookseb.
Vala kulbitäis tainast kuumale plaadile ning lükka kergelt laiali, vajuta kaan alla ja lase küpseda ca 3-4 minutit-oleneb taigna paksusest ja kui krõbedaid tahad. Krõbedamate vahvlite saamiseks ei tohiks vahvlid omavahel kokku puutuda kuni täieliku jahtumiseni.
Keera vahvlid soojalt rulli või lehtriteks-oleneb kuidas tahad neid süüa. Mina keeran lehtrid, sest tahan teha seekord täidisega. Täidiseks kasutan vahukoore-kohupiima kreemi ja aprikoosimoosi, lisaks mõned käepärased marjad nagu mustikad ja vaarikad. Sõelun peale ka tuhksuhrut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar