Lätlastelt laenatud retsept, mis on saanud oma nime sealse piirkonna Courlandi ehk Kurzeme järgi. Tehakse seda sealihaga ja kaste on heledamat tooni. Komponendid oleks järgmised:
300 grammi sealiha
150 grammi puljongit
1 suur sibul
80 grammi hapukurki või marineeritud
200 grammi hapukoort
sool, pipar
1 teelusikatäis maisitärklist või supilusikatäis nisujahu
50 grammi peekonit
Tükelda sibul ja lõika kurgist ribad. Liha võid samuti lõigata ribadeks vöi 2 cm. tükkideks.
Vala lihatükkidele peale hapukoorega segatud maisitärklis, lase keema ning alanda kuumust. Nüüd on spagettide vesi keema läinud, lisa lusikatäis soola ning tilk õli. 500 grammi spagettide keetmise jaoks oleks ideaalis vaja 5 liitrit vett. Keeda ca 7 minutit, kurna ning vala potti tagasi. Lisa 50 grammi võid ning sega hästi läbi. Serveeri kohe koos kastmega. Värske tükeldatud tilli või peterselliga oleks ideaalne kooslus.
Labu apetīti mani dārgie draugi!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar