MMMMM- ei ole paremat kui omatehtud korralik hakklihapihv, värskelt röstitud leiva vahel.
Pihvide valmistamine võtab kõige enam aega aga üldiselt käib asi kiirelt, sa ei jõua isegi kahetsema hakata selle töö ettevõtmist :-). Mina vähemalt mitte. Teen alati rohkem hakkpihve valmis kui hetkel vaja ja külmutan ülejäänud ära. Lihtne on võtta ja ahju pista-kasutada saad võileiva vahel, koos kartulipudruga õhtusöögiks, salatiga või minu poolest kasvõi süüa näppude vahelt jahtunult.
Hakkliha peaks ühe korraliku pihvi jaoks olema vähemalt 120 grammi ( toorelt ).
1,5 kg hakkliha
100 grammi kuivatatud sinki ( poes saadaval palju erinevaid variante )
2 sibulat
2 küüslaugu küünt
1 teelusikatäis tärklist
1 supilusikatäis soola
1 teelusikatäis hakkliha maitseainet
1 teelusikatäis musta pipart
1 teelusikatäis safrani
1 teelusikatäis mett
1 teelusikatäis kangemat sinepit
100 grammi riivitud saia või leiba
2 dl piima või toidukoort
1 viil juustu pihvi kohta
2-3 viilu õhukeselt lõigatud hapukurki
Tükelda sink, sibul, küüslauk. Sega kõik ained omavahel ja lase seista enne küpsetamist ca 20 minutit. Maitsed jõuavad korralikult seguneda.
Sega veelkord enne pihvide valmistamist ja otsi välja mõni purgikaan ja jupp toidukilet, aseta kile kaanele ja niisuta tilga õliga siis ei võta hakkliha kinni ja omal lihtsam toimetada. Kaanega möllates saad ühtlased ja ilusad portsjonid, mis küpsevad üheaegselt ja see ongi üks hea tulemuse nipp.
Küpseta mõlemalt poolt ca 4 minutit ja lase seista omas mahlas kuni valmistad ette kastme ja salati.
Salati jaoks riivin 1 porgandi ja 1 keskmise suurusega kaalika, pigistan sisse poole sidruni mahla ja valmis ta ongi. Kastmeks kasutan:
200 grammi hapukoort
1 teelusikatäis mett
1 teelusikatäis sidrunimahla
musta jahvatatud pipart ja soola
Järgmiseks vajad paari röstitud rukkileiba, kuhu asetad salatilehe, sellele omakorda riivitud porgandi-kaalika salati.Lusikatäis kastet, pihv peale ja sellele omakorda viil oma lemmikjuustu.
Uuesti lusikatäis kastet, hapukurgi viilud ja salatileht. Tõsta teine pool leivast peale ja naudi maitset.
Kindlasti tervislikum, parem ja maitsvam kui masstootmises müüdavad burgerid !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar