Proovisin täna esimest korda kasutada sukaadi ja tulemus lausa üllatas, tegemist siis Dr.Oetkeri sidrunisukaadiga. Keeksi tainas aga koosneb järgmistest ainetest :
150 grammi suhkrut
150 grammi jahu
1 sidruni koor
2 muna
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
100 grammi võid
80 ml piima
100 grammi sidrunisukaadi
5 grammi pärmi
Sõelu jahu, sega sisse küpsetuspulber ja sool. Vahusta munad suhkruga ning lisa toasoe piim koos pärmiga. Lisa sulatatud või ning sega see kõik jahuseguga kas köögikombainiga või käte jõul. Lisa riivitud sidrunikoor.
Pane pooleks tunniks rätiku alla kerkima, peale väikest kerkimist võta 100 grammi sidrunisukaadi ning sõtku see taignasse. Kuumuta vahepeal ahi 180 kraadini ja kuumenemise ajal vooli taignast väike pätsike või siis kasuta vastavat vormi.
Määri pätsike munast ja piimast valmistatud seguga ning küpseta keskmisel tasemel ca 35-40 minutit. Lülita ahi välja ning ava minutiks ahjuuks, seejärel hoia veel mõni minut ahjus. Tõsta välja ning sõelu peale tuhksuhkur. Tulemus on lihtsalt super :-)
Käed jahuseks !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar