Spageti-hakklihavorm juustu ja suitsusingiga





Tõsiselt hea ja kergelt suitsuse maitsega vormiroog. Retsepti leidsin sellisest raamatust nagu 100 Suppi, paja-ja vormirooga-kohendasin seda natukene oma maitse järgi ja tulemus on lihtsalt super.


500 grammi spagette

400 grammi hakkliha
100 grammi suitsusinki
1 sibul
3 küüslaugu küünt
1 roheline paprika
1 porgand
100 grammi tomatipastat
1 teelusikatäis soola
0,5 teelusikatäit musta pipart
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut

Keeda esmalt soolaga maitsestatud vees spagetid pehmeks. Tükelda porgand, sibul, paprika, küüslauk ja kuumuta neid tilgas õlis mõni minut. Lisa tomatipasta ja kuivatatud basiilik.




Prae eraldi pannil hakkliha ning maitsesta kergelt soola ja pipraga, lisa see juurvilja segusse ning lase haududa mõni minut. Sega sisse viilutatud suitsusink.



Sega järgmisena valge kaste :


100 grammi taluvõid

1 dl jahu
8 dl piima
näputäis soola ning valget pipart

Sulata pliidil või ning lisa jahu, sega pidevalt ja lisa juurde vähehaaval piima. Maitsesta. Kuumuta paksenemiseni.





Tõsta ahjuvormi pool hakkliha-juurviljasegust.





Lisa pool spagettidest ning lisa valget kastet.




Uuuesti hakkliha-juurviljasegu ning spagetid, peale vala ülejäänud valge kaste ning kata riivitud juustuga.

Kuumuta ahi 200 kraadini ning tõsta 35 minutiks ahju alumisele tasandile küpsema.



Serveeri peale küpsemist koheselt koos oma lemmiksalati või marineeritud kõrvitsaga :-)






Ilusat nädalavahetust sõbrad ja tuttavad :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar