Wokkimine on Idamaine kuumtöötlemismeetod, mille puhul toitu kuumutatakse lühikest aega kõrgel kuumusel väheses õlis ja pidevalt segades. Nimetus pärineb Hiinast, kus wok tähistab katelt meenutavat panni. Aja jooksul levis wokkimine kõikjale Kaug-Ida maadesse ning tänaseks on sellest saanud üle maailma populaarne küpsetusviis. Tähtsamateks maitseandjateks wokiroogades on värske ingver, küüslauk ja porrulauk, samuti tume sojakaste, austrikaste või kalakaste, magus tšillikaste, koriander, seesamiseemned, sidrunihein, karripasta, fariini- või vanillisuhkur ja kookospiim-igaüks valib omale meelepärasemad maitseained.
Kiire ja maitsev kõhutäis tänasesse päikselisse laupäeva, vähemalt Soomes paistab meile päike :-)
4-le inimesele kõhutäie valmistamiseks vajame :
4 taco korvikest 0,3 kg sealiha
1 suurem sibul
1 suurem porgand
1-2 küüslauguküünt
1 tomat
1 teelusikatäis sojakastet
1 teelusikatäis seesamiseemneid
musta pipart, soola
õli küpsetamiseks
Võta sealiha külmikust 30 minutit enne toiduvalmistamist välja ja lase seista toatemperatuuril. Seejärel lõika sealiha ribadeks, puhasta porgand ning lõika samuti ribadeks, koori sibul, küüslauk ja viiluta, eralda tomatilt seemned ja lõika ühtlased ribad. Kuumuta pannil õli ning prae sealiharibad kõrgel temperatuuril kiirelt ja kergelt läbi.
Lisa porgandid ja kuumuta veel ca 5 minutit. Lisa sibul, küüslauk ning tomat.
Maitsesta pipra ja sojakastmega.
Küpseta grillreziimil ca 15 minutit või kuni juust on meeldivalt krõbedaks saanud. Paku kõrvale keedetud riisi , tsillipipart, värsket korianderit :-) või muid meelepäraseid lisandeid.
बोन एपीटिट
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar