Midagi erilist ja teistsugust kõrvitsast paitab maitsemeeli päris ergutavalt. Taevalikult siidine kõrvitsa kreembrülee toob naeratuse ka kõige pahuramasse näkku. Jõululauale ideaalne magustoit. Valmistamine imelihtne-kärsitud peavad küll ootama, sest kreem nõuab mahajahutamist ja selleks minimaalne aeg on vähemalt 5-6 tundi. Parim tulemus on peale 12. tunnist tahenemist.
ca 800 grammine kõrvits ( puhaskaal ca 500 grammi )
2 dl 30 % hapukoort
2 dl vahukoort
1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
3 teelusikatäit suhkrut
noaotsaga kaneeli
Lõika kõrvits pooleks, eemalda seemned ja lõika veelkord omakorda pooleks. Võid mässida kõrvitsatükid fooliumi või küpsetada lihtsalt 2 küpsetuspaberi vahel, pealmise võiksid märjaks teha. 200. kraadises ahjus ca 35 minutit ja küps ta on.
Jahuta kõrvits täielikult maha, eemalda koored ja püreesta saumiksri või kahvliga. Sega jahtunud püree hapukoorega, seejärel lisa vahustatud vahukoor koos suhkrute ja kaneeliga. Sega omavahel kõik kokku ja täida magustoiduvormid kreemiga.
Aseta toidukilega kaetud magustoidud külmkappi 5-12. tunniks tahenema. Enne serveerimist puista igale magustoidule suhkrut ja pruunista suhkur köögis kasutatava leeklambiga, kuni see karamellistub. Võid kasutada selleks ka grilli, kuid ole valvas, suhkur pruunistub äkki ja muude asjadega vahepeal tegelemine ei tule kõne allagi :-) Mõnus karamelline kiht, mahedalt siidine kõrvits ja kergelt kaneeline hapukas maitse tõstavad su taevasse.
Leia rõõmu ka kõige lihtsamatest asjadest ! Ei ole oluline mida sa teed, oluline on, kuidas sa seda teed. Ei ole oluline mida sa vaatad, oluline on mida sa näed. Ei ole oluline millist elu sa elad, olulisem on, kui õnnelik sa ise oled !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar