Metssealiha juustuse ahjukartuli ning grillitud porganditega





Suured jõulupühad ja aastavahetus on selleks korraks jälle läbi ning inimesed on tagasi reaalsuses, kus tuleb toime tulla nii igapäevaste murede  kui ka  rõõmudega. Paljude keskkoht on paisunud vähemalt paar korda suuremaks ja tegemist on küllalt ning pikaks ajaks, et saavutada jälle normaalkaal. Valmistamegi täna väherasvast metssealiha, mida teeme hiinapäraselt.

2 kg metssealiha

3 supilusikatäit pähkliõli
tükike ingverit
2 supilusikatäit suhkrut
3-4 kuivatatud väiksemat tsillit
1 klaas valget veini
1 teelusikatäis aniisiseemneid
0,5 l puljongit ( kana, liha )
1 supilusikatäis sojakastet
0,5 teelusikatäit kaneeli
6-8 küüslauguküünt
1-2 loorberilehte
musta pipart, soola
tükeldatud koriandrit 




Alustuseks tuleks eemaldada lihatükilt või tükkidelt liigne rasv ja kelmed, seejärel ajage suuremas potis vesi keema kuhu lisage 3-4 supilusikatäit meresoola. Kui vesi on saavutanud keemistemperatuuri siis tõstke ettevaatlikult liha vette ja keetke seda 5 minutit. Eemaldage liigne vaht. Tõstke lihatükk välja ja lõigake see meelepärasteks tükkideks. Vee võite alles jätta, seda saate edukalt hiljem kasutada puljongina. Valage kuumale pannile õli, kaneel, suhkur ning aniisiseemned, laske suhkrul korralikult sulada, seejärel lisage tükeldatud lihatükid ning praadige läbi. Aeg lisada tükeldatud loorberilehed, tsilli, ingver, küüslauk ( pressige noaseljaga lihtsalt laiaks ), sojakaste ja vein. Laske korra keema.







Võtke suurem ahjupott kuhu tõstke lihatükid ja valage peale puljong.  Küpsetage eelkuumutatud ahjus 180. kraadi juures 3 tundi. Tükeldatud koriandri võite lisada koheselt või enne serveerimist.

Lisandiks kasutatavad porgandid koorin ja tükeldan, seejärel asetan need maitsestatud õlisse ( must pipar, sool, mõni gramm mett ) seisma ca 30 minutiks. Kartulid koorin ja sälgutan, seejärel asetan need samuti porgandite juurde õlisse. Kui liha on ahjus podisenud ca 2 tundi, siis tõstan kartulid ja porgandid grillrestile ja lasen neil samal kuumusel tunnikese küpseda. Grillresti alla tuleks asetada ahjupann, et üleliigne õli tilguks sinna. 10 minutit enne küpsetamise lõpetamist asetan igale kartulile juustuviilu.



Juurde võid pakkuda lisandina ka toorsalatit või miks mitte hapukoorega segatud peedisalatit millesese riivitud ka küüslauku . Asjal on jumet :-) Liha küpseb 3 tunniga piisavalt pehmeks ja maitseelamus on garanteeritud. Mina tänan !




有一个伟大的新的一年



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar