Tänapäeval on tuunikala konservide valik väga mitmekesine, igale maitsele ning mõeldud on ka erinevateks kasutamis-ja otstarveteks. Õlides, soolvees, erilistes kastmetes. Pirukates soovitan kasutada siiski tuunikala õlis kuna see jätab ka kuumutades pirukad mahlasemad kui soolvees. Paar karpi tuunikala võiks kodus alati olla ootamatuteks juhtumiteks :-)
Taigen :
25 grammi pärmi
3,5 dl sooja vett
500 grammi nisujahu
3 supilusikatäit õli
1 teelusikatäis soola
näputäis pipart
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut
Sulata pärm soojas vees, sõelu jahu suuremasse kaussi, lisa maitseained, sega läbi, tee keskele auk ja vala sinna õli ning lahjendatud pärmivesi. Sõtku korralikult läbi ja jäta tunniks rätiku alla kerkima.
Seni kuni taigen kerkib valmista täidis.
Täidis :
185 grammi tuunikala õlis
2 keedetud muna
100 grammi spinatit
1 supilusikatäis majoneesi
soola, pipart
Nõruta tuunikalast suurem osa õli välja ja sega see ülejäänud ainetega. Maitsesta.
Rulli kerkinud taigen umbes 0,5 cm paksuseks plaadiks ja lõika sellest ühesuurused tükid. Tõsta keskele lusikatäis täidist ning tõsta ääred kokku. Kahvliga pressi ääred omakorda üle.
Määri pealt munakollase või piimaga ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 15 minutit või kuni pirukad on pealt kuldpruunid.
Naudi koos külma piimaga või hommikuse kohvi kõrvale.
Ilusat ja rõõmurohket uut aastat !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar