Käes on jälle nädalavahetus ja aeg küpsetada midagi mõnusat :-). Seekord laulab meile köögis oodi kräsupea. Lihtne valmistada ja erilisi koostisaineid ei nõua. Lisaks komponentidele vajate veel lahtikäivat koogivormi ja köögikombaini. Sellel ajal kui tegelete koogipõhjaga, lülitage sisse ahi ja kuumutage see 200 kraadini.
4 muna
2 dl suhkrut
200 grammi 20 % hapukoort
1 purk kondentspiima
4 dl jahu
1 teelusikatäis soodat
3 teelusikatäit kakaod
Vahustage esmalt munad suhkruga, lisage kondentspiim, jahu, sooda ning laske köögikombainil enda eest tainast ca. 5 minutit segada. Valage pool taignast küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpsetage seda ahjus ca 20 minutit. Eemaldage vormist ja jahutage.
Teisele poolele taignast segage sisse kakaopulber ja küpsetage samuti ca 20 minutit. Jahutage.
Lõika jahtunud pruun tordipõhi põigiti kaheks osaks ning asetage alumine pool serveerimisalusele, määrige ühele poolele peale korralikult hapukamat moosi. Tõstke teine pool peale ja suruge õrnalt omavahel kokku.
Järgmiseks valmistage hapukoorest ja suhkrust kreem.
600 grammi 20% hapukoort
1,5 dl suhkrut
0,5 dl vaniljesuhkrut
Vahusta köögikombainis umbes 7-8 minutit.
Lõika nüüd heledamast taignast küpsetatud koogipõhi kuubikuteks ning sega see hapukoorekreemiga läbi.
Segatud mass tõsta tumedale tordipõhjale.
Valmista glasuur ja selleks vajad sa :
1 supilusikatäis võid
2-3 teelusikatäit kakaopulbrit
50 grammi head tumedat sokolaadi
1 dl vahukoort
Sulata sokolaad koos võiga. Lisa vahukoor ja kakao ning pidevalt segades kuumuta keemiseni. Jahuta 2-3 minutit ja seejärel nirista tort sokolaadiga üle. Tort võiks olla enne serveerimist vähemalt 6 tundi külmas.
Jagamise rõõm on magus !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar