Eile kaupluses käies jäid millegipärast silma erinevad külmutatud taignad, ehk oli vihje kõrgemalt poolt, et nüüd oleks aeg kooki teha :-) ja ostukorvi seekord muretaigen ka rändas. Üldiselt on poes müüdavad taignad suhteliselt korraliku kvaliteediga ja alati pole viitsimist ise sellega mässata. Meil on kodus omakorjatud marjad pea aastaringselt olemas ja neid pole mööda kauplusi vaja taga ajada. Asugem asja juurde, aega kulub kogu protsessile kokku umbes tund aega.
400 grammi muretaigent
250 grammi mustikaid
1 teelusikatäis tärklist
80 grammi suhkrut
3 väiksemat muna
20 grammi võid
100 grammi hapukoort
1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
pool sidrunit
Laske muretaignal sulada kuni ta on näppude vahel vormitav. Kuumutage ahi 180 kraadini. Määrige koogivorm kergelt võiga ja suruge taigen ühtlaselt vormi, nii, et ka ääred jäävad üles. Küpsetage ca 12 minutit ja tõstke ahjust välja.Vahustage omavahel miksri, köögikombaini või oma käte jõul kanamunad, suhkur, või, vaniljesuhkur, lisage hapukoor ja vahustage veel ca 3-4 minutit. Valage saadud mass nüüd eelküpsetatud taignasse. Segage omavahel tärklis ja mustikad ning valage need omakorda vahustatud muna-hapukoore massi. Riivige peale poole sidruni koor.
Küpsetage ahju keskmisel tasemel ca 40 minutit, lülitage seejärel ahi välja, laske ahjust suurem kuumus välja hoides ahjuust avatuna ca 30 sekundit. Kook peaks jääma ahju tahenema veel ca 10 minutiks.
Serveerige mustikatest tehtud kastme, värskete marjade või vaniljejäätisega. Nauditav ka igasuguste lisanditeta, naturaalselt :-)
Iga päev on nagu väike elu: iga ärkamine ja tõusmine väike sünd, iga värske hommik väike noorus, iga magamaminek ja uinumine väike surm.
“Our Relation to Ourselves”
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar