Ploomikook







See siin on kook, mis paneb ahhetama ja mõnust mõmisema ka kõige suurema mehepoja, mahlakas, täis maitseid ja unistusi.

Põhi :

550 grammi jahu
150 ml. õli
150 grammi hapukoort
1 suplusikatäis hapukoort
1 supilusikatäis vaniljesuhkrut
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit ( kuhjata )
näputäis soola

Sega jahu, küpsetuspulber, näputäis soola ja suhkur omavahel läbi, lisa hapukoor ja õli. Mätsi korralik taigen ning lase sellel seejärel külmikus seista ca 15 minutit.

Täidis :

ca 300 grammi ploome
50 grammi võid
1 supilusikatäis vaniljesuhkrut

Poolita ploomid ning eemalda kivid. Pane pannile tükk võid ja suhkur ning küpseta ca 5 minuti jooksul ploomid keskmisel kuumusel läbi.



Võta lahtikäiv koogivorm ja kata selle põhi küpsetuspaberiga. Määri küljed võiga. Jaga taigen kaheks võrdseks osaks. Üks pool suru ühtlaselt põhjale ja torgi see kahvliga läbi.



Tõsta pannilt jahtunud ploomid põhjale-tee seda nii, et suurem osa vedelikust jääks pannile, seda saad hiljem kasutada kastmena.



Rulli teisest taignapoolest pealmine osa ja tõsta see ettevaatlikult ploomidele. Taignale võid niristada veel suhkrusiirupit, kuid see ei ole kohustuslik. Küpseta eelkuumutatud ahju keskmisel tasemel 180 kraadi juures tund aega. Lülita ahi välja ja jäta kook ahju veel ca 20 minutiks. Eemalda vorm. Serveeri koos ülejäänud kastme ja vaniljejäätisega. See on nii hea.






Ainult see armastab ennast, kes on vaadanud silma ka kõigele sellele, mida ta enda juures näha ei tahaks. Kui oled seda tunnistanud, julged end armastusele avada. Ei saa oma nõrkusele silma vaadata, end samal ajal armastusele avamata. Alles siis tead, kes sa oled. Ei ole enam midagi varjata ega peita, kõik on enesele andeks antud“.
”Aga mis häbitundest saab“
”Armastus sulatab selle endasse. Häbitunne on armastuse vastand, isiksust alavääristav ja hävitav jõud. See hävitab su väärikuse ja tahtejõu".
“Teadja”











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar