Õunaroosid







Kohe, kohe on jälle käes aeg laia maailma minna, ennast leidma, kogemusi saama ja silmaringi laiendama.  Ilmselt sellel aastal palju võimalust blogi täiendada enam ei ole aga siiski annan endast parima. Facebookist leiate tahtmise korral sama nimega lehekülje, kuhu postitan retsepte ja leide mujalt maailmast. Sealt leiab muudki põnevat lisaks retseptidele.
Proovigem täna valmistada õunaroose.
Ülimalt lihtne ja minimaalsed koostisained ning mis peamine, võrratud maitsed panevad unustama ja unistama. 

1-2 pakki lehttaigent
1 õun
1-2 supilusikatäis moosi ( õuna, aprikoosi, virsiku) 
vett
kaneeli
1 sidruni mahl


Sulata lehttaigen.
Eemalda õunalt südamik ja poolita seejärel õun. Lõika õhuksed viilud ja aseta need sidrunimahlaga maitsestatud vette. Kuumuta mikrouunis 2 minutit. 
Rulli ja lõika lehtaignast ca 8 cm laiused viilud ja määri keskele veega vedeldatud õunamoosi. 
Aseta õunaviilud taignale nii, et ca 1,5 cm jääb äärest üle  ja raputa neile kaneeli. Tõsta alumine äär üles ja keera ettevaatlikult kokku. 





Aseta õunaroosid küpsetusvormi ja küpseta 175 kraadi juures ca 25 minutit. Ära kasuta silikonist vorme. Metallist muffinivorm on ideaalne. Eemalda õunaroosid ettevaatlikult küpsetusvormist ja lase jahtuda. Raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri koos vaniljejäätisega.




Me kõik elame sama taeva all, kuid meil kõigil ei ole sama silmapiir.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar