Seemnekuklid







Mis maitseks veel paremini kui omavalmistatud seemnekukkel? Ilmselt ei saa selle vastu mitte miskit. Ainuüksi see lõhn mis täidab kogu köögi, uimastab ja joovastab. Retsept on lihtne ja ei vaja juuretist. Peamine on värskus, pehmus ja mõnus krõbedate ning erinevate seemnete segunev maitse.

250 grammi sõelutud nisujahu
22 grammi presspärmi
4 grammi soola
30 grammi õli ( just grammi )
100 ml toasooja piima
50 ml toasooja vett
60 grammi seemnesegu ( kõrvitsa-seesami-ja päevalilleseemned )

Sega omavahel kuivained, lisa õli, leota piimas pärm ja sega taignasse. Viimasena sega sisse toasoe vesi. Pane taigen sooja kohta 90. minutiks kerkima.
Peale seda sõtku taigen läbi, lisa pool seemnete kogusest ja jäta veel 10. minutiks rätiku alla seisma. Tee käed õliseks ja veereta massist 12 ühesuurust pallikest. Määri muffinivorm õliga ja aseta taignapallid sisse.




Sega omavahel munakollane ja tilk piima ning määri pallikesi õrnalt pealt pintsliga. Puista peale seemneid ja küpseta eelkuumutatud ahjus, alumisel tasemel 190 kraadi juures ca 30 minutit.
Tõsta vorm ahjust välja. Võid ka nüüd kuklid kergelt piimaga üle pintselda.  Lase kuklitel vähemalt 10 minutit rätiku all hingata. 
Valmista maitsestamata toorjuustust ja värsketest või külmutatud ürtidest segu. Määri kuklile ja naudi koos külma piimaga.





Soovin kõigile kordaminekuid, edu ja tervist. Unustage omavahelised tülid, nääklemised ja viha.. Armastus on see, mis elus edasi viib. Olgu see armastus suunatud kasvõi toidu vastu!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar