Krõbeda koorega batoon, millele lisatud kolm erineva maitsega juustu, maitseb ülihästi täna, homme ja ka ülehomme. Sai seisab värske ilma keemiliste lisanditega mitu päeva.
Taigen :
260 grammi jahu
18 grammi pärmi
5 grammi soola
100 ml piima
50 ml vett
40 ml päevalilleõli
Sõelu jahu ja sool, lisa vesi ja käesoojas piimas lahustatud pärm. Pane taigen sooja kohta 90. minutiks rätiku alla kerkima.
Täidis :
50 grammi suitsujuustu
40 grammi Edamit
15 grammi parmesani
0,5 teelusikatäit köömneid
1 supilusikatäis erinevaid seemneid
Tükelda suitsujuust kuubikuteks, sama tee Edamiga. Kaalu täpne kogus riivitud parmesani.
Kui taigen on kerkinud, sõtku sisse juustud , köömned, seemned ja lase taignal veel räti all olla ca 10 minutit. Kuumuta ahi 200 kraadini. Määri leivavorm õliga ja tõsta taigen sisse. Määri pealt munakollase ja piimaseguga. Raputa peale natukene seemneid.
Küpseta ahjus 35 minutit.
Tõsta ahjust välja ja lase saial puhta rätiku all seista ca 15 minutit. Maitseb hästi omatehtud küüslauguvõiga ja klaasi külma piimaga.
Kõigest võib saada looming, see sõltub vaid tegijast endast. Ükski tegevus pole iseenesest loov ega loovuseta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar