Kartulivorm väikeste hakklihapallide ja mädarõika-peedisalatiga






Korralik, lihtne ja meelepärane õhtusöök igas vanuses sööjale. Põhirõhk on täna kartulivormil ja alustagem sellest.

1 kg keskmise suurusega kartuleid
3-4 porgandit
1 sibul
näputäis soola, musta pipart, tükeldatud värsket tilli

50 ml toiduõli
50 grammi võid
2 supilusikatäit jahu
8 dl külma piima
1 köögivilja puljongikuubik

Koorige kartulid ja sibul, puhastage porgandid. Lõigake kõik ühepaksusteks viiludeks. Võtke lahtikäiv koogivorm ja katke selle põhi küpsetuspaberiga. Laduge põhjale esmalt kaks kihti kartuleid, lisage näputäis soola ja pipart, tilli. Sort õli käib asja juurde. Laduge järgmiseks osa rõngasteks lõigatud sibulast ja sellele omakorda porgandiseibe. 
Järgmiseks jälle kiht kartulid ja sibul, porgand. Maitseks näpuga maitseaineid ja nii kuni viimase kihini. Niristage peale õli ja küpsetage eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures ca 40 minutit. 






Valage potti 50 ml õli ja 50 grammi võid ja kuumutage keemiseni, lisage puljongikuubik ja segage korralikult läbi, lisage jahu ja alandage kuumust. Segage pidevalt umbes 3 minutit ja valage peale külm piim. Kuumutage pidevalt segades veel umbes 5 minutit. Alandage ahjul  kuumus 180 kraadini.
Tõstke kartulivorm ahjust välja ja valage peale eelnevalt valmistatud kaste. Küpsetage veel umbes 40 minutit 180 kraadi juures. Lülitage ahi välja ja jätke kartulivorm ahju veel vähemalt pooleks tunniks.

Lihapallid valmistasin:
0,7 kg hakkliha ( segu sea-ja loomalihast )
70 grammi kartulipudru pulbrit
1 tükeldatud sibul
3 kanamuna
1 teelusikatäis seesamiseemneid
1 dl toiduõli
Maitse järgi soola, pipart
Segage korralikult läbi ja vormige pisikesed lihapallid, küpsetage pannil mõlemalt poolt korralikult läbi ja tõstke seniks ahju kuni meisterdate salati.

0,5 eelkeedetud ja jahutatud punapeeti
1 supilusikatäis mädarõigast
näputäis musta pipart, soola
1 teelusikatäis head balsamico äädikat

Tükeldage kooritud peedid suupärasteks tükkideks ja maitsestage musta pipra ning soolaga. Lisage mädarõigas ning balsamico äädikas. Segage korralikult läbi ja pange kuni serveerimiseni külmkappi.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar