Šokolaadikook karamellkastme ja soolapähklitega






Aeg on kehakaal ja kalorilugemine korrakski unustada ning nautida elu - ja seda võite täna teha just läbi selle koogi. 
Koogiretsept on ülimalt lihtne ning valmistamise aeg jääb vabalt tunni sisse. 

500 grammi soolapähkleid
250 grammi võid
220 grammi suhkrut
2 kanamuna
näputäis soola
2 supilusikatäit kookosepiima
300 grammi piimašokolaadi
Kaunistamiseks mandlilaaste,  marju ja-või soovi korral mustikamaitselist Balsamicot.


Purustage esmalt saumiksriga 450 grammi soolapähleid. 



Ülejäänud jäävad hilisemaks kasutamiseks.
Vahustage kergelt 2 kanamuna koos näputäie soolaga. Valage saadud segu pähklimassi ja segage korralikult läbi.
Võtke ca 23 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja katke see võiga määritud küpsetuspaberiga. Valage pähklimassi segu koogivormi, ajage ühtlase kihina laiali ja küpsetage eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures ca 25 minutit. Jahutage koogipõhi maha.
Võtke madalam keedunõu ja pange sinna pool võist ja lisage suhkur. Keetke madalal kuumusel pidevalt segades kuni võist ja suhkrust on moodustunud helepruun mass, lisage ülejäänud soolapähklid ja lisage kookosepiim. 



Keetke veel umbes 10 minutit. 



Jahutage kreemi ca 10 minutit, seejärel valage saadud kreem koogipõhjale ning tasandage. Asetage külmkappi tahenema.
Sulatage šokolaad ja ülejäänud või.

                           

Valage sulanud šokolaad tahenenud karamellkastmele ja tasandage. Katke koogi pealispind mandlilaastudega. 



Ja lõpetuseks ühe kuulsa, kuid õnnetu lõpuga mehe definitsioon sõnale õnn, raamatust "Hüljatud":

"Suurim õnn on veendumus, et meid armastatakse meie enda pärast, või õigemini, sellest hoolimata."






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar