Lõhekotletid parmesaniga






Kiirel päeval kiirelt üks krõmps kalaroog. Sobib väikese nälja kustutamiseks, kuid ka pearoana. Kuna tänase roa üks põhikomponente on Parmesan, siis natukene ka selle juustu ajaloost.
Parma juust ehk Parmesan (itaalia keeles ametlikult Parmigiano-Reggiano) on kõva teraline juust, mis pärineb Põhja-Itaaliast. Parmesan on saanud nime oma päritoluala järgi, mille hulka kuuluvad Itaalia provintsid Parma, Reggio Emilia, Bologna  (ainult Reno jõest läänes), Modena, (kõik Emilia-Romagnas) ja Mantova (Lombardias, kuid ainult Po jõest lõunas). Itaalia seaduste kohaselt võib "Parmigiano-Reggiano" nime kanda vaid nendes piirkondades valmistatud juust. Euroopa Liidu seaduste järgi on "Parmigiano-Reggiano" ja "Parmesan" kaitstud päritolunimetused. Parmigiano on itaaliakeelne omadussõna, mis tähendab "Parmast pärit" ning Reggiano tähendab sama Reggio Emilia kohta. USAs nimetatakse parmesaniks ka järeletehtud juuste...



300 grammi puhastatud lõhefileed
1 punane sibul ( kuubikud )
1 väiksem marineeritud kurk ( kuubikud )
2 kanamuna
100 grammi riivitud Parmesani juustu
2-3 supilusikatäit jahu
musta pipart, näputäis soola
õli küpsetamiseks

Tükeldage lõhefilee, maitsestage soola, pipraga ja keetke läbi. Jahutage ning tükeldage. Segage kõik komponendid omavahel läbi ja moodustage käte vahel meelepärase kujuga kotletid. Võite küpsetada kuumas õlis ( friteeritult ) või lihtsalt pannil kuldpruuniks, mina küpsetasin rohkes õlis.
Kõrvale võiks pakkuda keedetud riisi, värsket kartulit ja-või tartarkastet, mis sobib kalaroa kõrvale nagu rusikas silmaauku.

2 dl majoneesi
1 dl hapukoort
1 marineeritud kurk
0,5 värsket kurki ( väiksem )
1 punane sibul
2 teelusikatäit kapriseid
1 sidruni mahl
peotäis peterselli
musta pipart, soola

Haki sibul, petersell, kurgid, kaprised ning sega ülejäänud komponentidega läbi. 
Head isu!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar