Kreeka pähklite ja hakitud munaga hakkliharull seenekastmes





Sügis kuldab ja värvib loodust ümberringi. Hommikune õhk on mõnusalt karge, virgutav ning kahvatud päikesekiired ei paita enam nii soojalt meie punakaid põski aga siiski on ka selles aastaajas oma võlu ja salapära, sest iga päev ilmuvad looduses meie ette uued värvid kuni kõik kattub ühtlase lumevaibaga aga see on juba uus ime ja aastaaeg...
Ilmade külmenemisega vajab ka meie ihu ja hing toekamat ning sooja toitu, seega valmistame täna metsast saadavate sügisandidega, kõhtu ja meelt paitava roaga.




500 grammi hakkliha ( sea-loomaliha )
1 sibul
3 küüslauguküünt
6 kreekapähklit (hakitud)
peotäis hakitud peterselli
4 kanamuna ( hakitud)
musta pipart, soola, näputäis riivitud muskaatpähklit
100 grammi peekoni
50 grammi kooritud päevalilleseemneid

Sega suuremas anumas hakkliha koos tükeldatud sibula, küüslaugu, hakitud pähklite, peterselli, seemnete ja maitseainetega. 
Vooderda ahjuvorm peekoniga, tõsta vormi pool maitsestatud hakkliha ja suru õrnalt ühtlase kihina laiali, vala hakklihale hakitud kanamunad ja kata ülejäänud hakklihaga. 




Tõsta peekoniservad hakklihale ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures ca 1 tund. 
Valmista seenekaste ning vala see hakkliharullile.  Serveeri koos kartulipudru või endale meelepärase lisandiga.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar