Kodujuustu-sidrunikook Šokolaadiga






Sügis poeb tasapisi koos oma karmide tuulte ja niiskusega põue, kuid selle vastu aitab alati väike lisakilo või kaks, mille saab teadagi koogimaailmas ringi uidates. Küll kevadel aega oma kehakaalu korrigeerida. 

Alustame koogipõhjast ja selleks valmistame lihtsa šokolaadikoogi mida võib isegi eraldi koogina kasutada :

200 grammi tumedat šokolaadi
3 kanamuna
135 grammi taluvõid
1,2 dl nisujahu
1,5 dl suhkrut

Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm seest võiga. Sulata šokolaad. Vahusta toasoe või suhkruga. Eralda munakollased. Sega munakollased ükshaaval või hulka. Sega juurde sulatatud šokolaad ja nisujahu.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega tainasse.Vala tainas määritud vormi. Küpseta 180° juures juures ca 35 minutit.

Tõsta kook jahtuma, seejärel lõika kook kaheks erinevaks osaks. 


Täidis :

1 kanamuna
2 sidrunit
3 supilusikatäit suhkrut
1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
400 grammi kodujuustu
5 lehte želantiini

Vahusta kanamuna ja suhkrud. Lisa mõlema sidruni riivitud koor ning nõrutatud kodujuust. 
Leota želatiinilehti ca 5 minutit külmas vees. 
Võta želatiinilehed veest välja ning sulata väikeses kausis kuumaveevanni kohal. Jahuta želatiin 5 sl sidrunimahlaga ning sega kodujuustu hulka. Lõika ühest šokolaadipõhjast kuubikud. Sega umbes pool kogusest täidisega. Ülejäänud osa võid jätta järgmist korda ootama sügavkülma.
Aseta teine koogipool lahtikäivasse koogivormi ja vala koogivormi. Aseta külmkappi tahenema vähemalt 6 tunniks.

Seejärel sulata veevannil 200 grammi piimašokolaadi koos 100 grammi võiga ja nirista sulanud šokolaad koogile. Lase taheneda. Enne serveerimist lisa marju või vahukoort.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar