Porgandi-Šokolaadikook






Tänase päeva peakangelaseks köögis on porgand. Mida kõike sellest suurepärasest vitamiinipommist on võimalik valmistada, salatid, supid, prae lisandeid, mahlasid ning isegi garneeringutes ja loomulikult magustoitudes.
Põrutame täna kookide magusasse maailma ja valmistame ühe suussulava, rammusa ning maitsva porgandikoogi.

4 suuremat porgandit
1,5 dl hapukoort
300 grammi šokolaadimuffini pulbrit
235 ml õli
4 suuremat kanamuna
300 grammi suhkrut
50 grammi purustatud kreeka  ja- või pekaanipähkleid ( kasutasin mõlemaid )
näputäis riivitud muskaatpähklit
2 teelusikatäit kaneeli
näputäis soola
1 teeelusikatäis vaniljesuhkrut
0,5 sidruni riivitud koor

Täidis :

100 grammi taluvõid (normaalse soolasusega)
200 grammi kodujuustu
100 grammi tuhksuhkrut

Kate :

200 grammi vaniljemaitselist toorjuustu
200 grammi kohupiima
50 grammi hakitud kreeka ja - või pekaaanipähkleid




Segage ühes nõus või köögikombainis õli, munad, hapukoor, vaniljesuhkur ja riivitud sidrunikoor ning pähklid.
Teises nõus ülejäänud kuivained. Seejärel lisage segu esimesele segule ja segage aeglaselt läbi. Riivige porgandid ja lisage taignasse. Kuumutage ahi 180 kraadini.




Valage taigen küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi.




Küpsetage ahju keskmisel tasemel ca 1 tund. Seejärel tõstke vorm ahjust välja ja laske koogil aeglaselt jahtuda.
Lõigake kook horisontaalselt kaheks osaks. 
Segage omavahel toasoe taluvõi, tuhksuhkur ja kodujuust ning laotage see ühele koogipoolele. Tõstke teine pool ettevaatlikult peale ja suruge õrnalt kokku. 
Vispeldage vaniljemaitseline toorjuust ja kohupiim omavahel ja määrige saadud kreemiga koogi küljed ja pealmine osa. Puistage koogile pählipuru ja tõstke paariks tunniks külmkappi. Kook säilib külmikus ca 5 päeva aga ilmselt saab ta juba esimese päeva õhtuks otsa.




Mees tervikuna võib meheks kujuneda üksnes siis, kui tal on isakogemus. See on vältimatult vajalik mehe kui terviku väljakujunemiseks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar