Õuna-toorjuustu purukook






 Pühade eel olen minagi taas aru saanud, et olen jälle kuidagi ühe aasta üle elanud, seda nii tööpuuduse, inflatsiooni, presidentide vahetuse, poliitikute mõttetute lubaduste, tossu, kärtsu ja mürtsu näöl. Sekka ka naeru ja pisaraid.
Iga aasta sama show-vahetuvad ainult narrid, kes selles lõputus tsirkuses esinevad. Kuid üks on kindel - ühe korraliku kõhutäieta ei ela seda keegi üle! Ei kuningas ega narr!

Põhi:

400 grammi nisujahu
250 grammi võid
120 grammi fariinisuhkrut
näputäis soola

Täidis :

700 grammi naturaalset toorjuustu
3 kanamuna
1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
80 grammi suhkrut

Kate:

4 õuna
1 teelusikatäis kaneeli
2 teelusikatäit suhkrut



Sõelu jahu, lisa sool, suhkur. Lisa võikuubikud ja sega omavahel korralikult läbi. Aseta keskmise suurusega ahjuplaadile küpsetuspaber, kata see umbes 2/3 puruga ja suru kergelt kokku.
Vahusta toorjuust suhkruga, lisa pidevalt segades kanamunad ja vaniljesuhkur. Vala saadud segu ettevaatlikult purule.
Koori ja tükelda õunad. Sega kaneeli ja suhkruga ning kata nendega toorjuust.


Raputa õunatükkidele ülejäänud puru ning küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 45 minutit.
Serveeri vahukoore ja jooksva meega. Mesi täiustab seda hõrku kooki veelgi ja lisab põneva järelmaitse.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar