Rabarberi-beseekook mandlijahust





"Aeg ei loe midagi. Üks päev võib tähendada palju, ja hulk aastaid mitte midagi. Ainult seal, kus seisavad arengu viidapostid, on toimunud midagi, mis jääb."


Tänasel talvisel ja kergelt lumesajusel päeval valmistame ühe mõnusalt mahlase koogi ja teeme seda seekord liigagi kauaks sügavkülma jäänud rabarberitega.

Põhi :

3 munakollast
2 kanamuna
3 dl mandlijahu ( purustasin ise saumiksriga tervetest mandlitest, kuid võite loomulikult kasutada ka kaupluses müüdavat kasutada.)
130 grammi taluvõid
2 teelusikatäit küpsetuspulbrit
2 teelusikatäit vaniljesuhkrut
1,5 dl tuhksuhkrut
näputäis soola

Kate:

3 munavalget
100 grammi tuhksuhkrut
100 grammi mandlilaaste

Täidis:

400 grammi rabarberit
150 grammi kohupiima
2 dl vahukoort
2 teelusikatäit vaniljesuhkrut
2 teelusikatäit tärklist




Sega mandlijahu küpsetuspulbriga, sulata või ja jahuta. Mikserda munakollased ja 2 tervet kanamuna suhkruga, sega sisse sulatatud taluvõi ja seejärel jahusegu.
Määri koogivorm võiga ja vala koogitaigen vormi, tasanda. 
Mikserda munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Lisa munavaht koogipõhjale, lisa mandlilaastud ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures ca 30 minutit.



Jahuta kook ning lõika kaheks võrdseks kihiks.
Sega tükeldatud rabarber tärklisega ning kuumuta paksenemiseni. Jahuta. Vispelda vahukoor tuhksuhkruga, lisa kohupiim.
Määri koogi alumisele poolele kõigepealt rabarberimass ja seejärel kata vahukoore-kohupiima seguga.



Tõsta ettevaatlikult pealmine kiht peale ja aseta külmikusse vähemalt 3-4 tunniks.





Teiste kadestamine hävitab kõige rohkem meid endid. Hõõruge oma silmad selgeks ja peske puhtaks süda ning hinnake üle kõige neid, kes teid armastavad ja on teie vastu heatahtlikud. Ärge solvake, ärge riielge, ärge iialgi lahkuge neist vihameeles; te ju ei tea, võib-olla on see teie viimane tegu ja te jäätegi niisugusena teise mällu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar