KOHUPIIMAPÄTSID MEE-MANDLITE JA ROSINASIIRUPIGA





Töönädala lõpetame ühe uhke ja mõnusa magustoiduga! 

150 grammi jahu
2 kanamuna
300 grammi kohupiima
0,5 teelusikatäit küpsetuspulbrit
2 supilusikatäit mett
näputäis soola
1-2 vaniljekauna sisu



Sega omavahel kõik koostisained ja jäta tunnikeseks seisma. 



Siirupiks vajad :

ca 150 grammi kuivatatud rosinaid
50 grammi terveid mandleid
300 ml õunamahla
2 supilusikatäit mett

Sega omavahel kõik koostisained ja kuumuta keskmisel kuumusel kuni vedelikust on alles jäänud umbes pool ja see on muutunud siirupitaoliseks massiks.



Kohupiimapätsikeste valmistamiseks tuleb kastrulis kuumutada umbes ca 180 kraadini 1 liiter õli ja seejärel tõsta õlisse, kuhjaga supilusikatäis taignamassi. Küpseta kuni tainas on kerkinud pinnale ja saavutanud kuldpruuni värvuse. Tõsta pätsikesed majapidamispaberile nõrguma ja puista seejärel üle tuhksuhkruga. Tõsta serveerimisanumale sooja mandli-rosinasiirupit ja selle peale 2-3 kohupiimapätsikest. Lisandina võid julgelt kasutada veel jäätist ja miks mitte kaneeli.



Peale seda hõrgutise maitsmist pöördub ka kõige hallim päev päikseliseks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar