LÕHE LILLKAPSAPÜREE JA SIBULA-ANSOOVISEKREEMIGA





Nädal on läbi saanud ja aeg ennast hellitada paremate paladega. Tööpäeviti jääb aega tihti köögis toimetamiseks väheseks või lihtsalt ei viitsi ennast õhtuti rohkem vaevata. 
Valmistame eelmaitsestatud lõhe mõnusate lisanditega.

Eelmisel õhtul tuleks puhastatud ja fileeritud lõhefileele kanda soola-suhkru-pipra ja tilli segu. Maitsesegu valmistamiseks ehk 1 kg kala kohta võtke:

3 teelusikatäit soola
3 teeluikatäit suhkrut
1 teelusikatäis musta pipart
1 teelusikatäis kuivatatud või värsket tilli

Segage maitseained omavahel läbi ja hõõruge kalale. Rullige kala toidukilesse ja asetage külmkappi seisma.
Järgmisel päeval on kala maitsestunud ja valmis küpsetamiseks.
Tervikliku roa valmistamiseks vajame :

100 grammi maitsestatud lõhet sööja kohta
250 grammi lillkapsast sööja kohta ( toores lillkapsas)
2 sibulat
50 grammi võid
1 dl vahukoort
näputäis soola, musta pipart, sidrunit, toiduõli
5-6 anšoovisefileed



Puhastage lillkapsas ja purustage köögikombaini või saumiksriga, valage kastruli, lisage või ja vahukoor. Laske püreel aeglaselt keema tõusta, seejärel eemaldage pliidilt, maitsestage.
Koorige sibulad, poolitage ning röstige ahjus või pannil sortsu õliga.
Kui sibulad on saavutanud soovitud tulemuse, asetage sibulad kannu, lisage anšoovisefileed ja purustage saumiksriga kreemjaks massiks.


Asetage lõhefileed kuumutatud pannile, kuhu on lisatud tükike võid ja tilk oliiviõli. Küpsetage kalafileesid igast küljest kuni paar minutit.


Serveerige  koos lillkapsapüree ja sibulakreemiga. Tükike sidrunit ja tüümian lisab maitset.Tüümiani võite lisada pannile juba kala praadimisel, kuumutamine toob meeldiva maitse esile ja ei kaota seda isegi pikemal kuumutamisel. Katseta julgelt.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar