KANA - JÕHVIKARULL FILOTAIGNAS





Tänased maitsed on põnevad ja ebatavalised meie köögis, kuid väga mõnusad ja kahtlemata maitsvad. Käärime aga käised üles ja asume asja juurde.

1 pakk filotainast 
400 grammi kana hakkliha
200 grammi jõhvikamoosi või külmutatud jõhvikatest valmistatud toormoosi
1 teelusikatäis kaneeli
1 teelusikatäis paprikapulbrit
2 teelusikatäit suhkrut
200 grammi sulatatud võid
1 munakollane
soola, pipart.


Sulatage toatemperatuuril filotaigen.
Pruunistage kana hakkliha, maitsestage paprikapulbri, soola ja pipraga. Seejärel lisage jõhvikamoos, kaneel, suhkur. Segage korralikult läbi.
Laotage esmalt üks leht filotaigent ettevaatlikult lauale. ( Rebeneb väga kergelt ) Määrige sulavõiga, seejärel järgmine kiht ja määrige uuesti võiga. Teha võiks umbes 10 kihti, kuid võite ka kõik lehed ära kasutada.
Tõstke taignale hakkliha segu, jätke äärtest umbes 3-4 cm vabaks, et saaksite seda lihtsamini rullida.


Keerake mõlemalt poolt servad üles ja hakake seejärel kokku rullima.


Määrige rulli pealt munakollasega ja tõstke ahjuplaadile, lõigage noaga taignasse iga 2-3 cm tagant umbes 1 cm sügavused sälgud, nii on hiljem kergem rullist sobivaid tükke lõigata. Filotaigen jääb küpsedes väga rabe ja hiljem on seda lihtsalt väga keeruline teha.
Küpsetage eelkuumutatud ahjus ca 30 minutit.


Kui olete kana-jõhvikarulli ahjust välja tõstnud, laske tal natukene rätiku all seista ja seejärel lõigake sobivad viilud. Serveerige näiteks koos toorsalati ja jõhvikakastmega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar