Üks lihtne ja mõnusalt suupärane pirukas. Muidugi, lihtsuse muudab natukene keeruliseks filotaigen, kuid sellest saame üle. Nõuab ju filotaigen delikaatsemat käitlemist kui tavaline leht või muretaigen. Ei tohi tal kuivada lasta ja rebeneb suhteliselt kiirelt, on minulgi näppude vahel rebenenud ( kirumise saatel) või laiskuse tõttu servadest ära kuivanud.
Kahjuks on tihti taignalehed juba kauplusest tuues osaliselt rebenenud, selle avastate siis, kui üritate sulanud filotaigna lehti ettevaatlikult laiali laotada.
Kõige lihtsam on juba enne kasutamist võtta endale abiks puhas ja niisutatud köögirätik. See tuleb seniks lehtedele asetada, kui tegelete parajasti muude asjadega.
1 pakk filotaigent
200 grammi sulatatud võid
2 munakollast
4 suuremat kartulit
200 grammi tükeldatud lihalõike või sinki ( võite kasutada poes müüdavaid õhukesi lihalõike -lihtsam endal)
1 sibul
2 munavalget
näputäis tilli, pipart, soola
Võtke filotaigen vähemalt 2 tundi varem sulama, jätke ta kile sisse, nii ei kuiva taigen ära. Eraldage munavalged munakollastest.
Tükeldage või riivige kartulid ja sibul, lisage liharibad, munavalged ja maitseained. Segage läbi ja jätke toasooja ootele.
Võtke taigen kilest välja ja rullige ettevaatlikult lahti. Asetage 3 lehte järjest, nii, et lehed jäävad osaliselt teise peale. Katke ülejäänud lehed niiske kätterätikuga.
Pintseldage lehti sulavõiga ja tõstke järgmised kihid peale, uuesti või ja järgmised lehed. Üldiselt saab ühest pakist taignast 3-4 kihti.
Tõstke lusikaga taignaserva kartuli-lihatäidist ja seda terves ulatuses, jätke servadest 5 cm vabaks.
Tõstke mõlemalt poolt servad peale ja hakake ettevaatlikult kokku rullima. Asetage rull ettevaatlikult ahjuplaadile ja määrige munakollasega. Eelkuumutage ahi 200 kraadini.
- Tõstke plaat ahju keskmiselee tasemele ja küpsetage ca 40 minutit. Seejärel lülitage ahi välja ja jätke kartuli-liharull ahju veel ca 20 minutiks.
Serveerige koos toorsalatiga või hammustage niisama.
See oli selle nädala kuum pirukas!!! :-)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar