PÕDRA MARINEERITUD SISEFILEE SINEPISE AHJUKARTULIGA







Täna kasutame toorainena üht "õite peent" ulukiliha ja selleks on põdra sisefilee. Hea, et on olemas tuttav jahimees ja tänu sellele saamegi täna gurmeerooga valmistada. Filee on küll olnud sügavkülmutatud aga see ei riku sugugi tema maitseomadusi. Muidugi on võimalus seda ka aeg-ajalt kauplusest soetada, kuid lähikonnast hangitud tooraine on ikka parem.




Maitsestamiseks :

100 ml õli
3 küüslauguküünt
15 kadakamarja
1 teelusikatäis jämedat meresoola
1 teelusikatäis musta pipart
1 teelusikatäis mett
1 peotäis kuusevõrseid ( ise kasutan omakorjatud ja külmutatud võrseid)
0,5 teelusikatäit suitsuaroomi




Pane kõik maitseained kõrgemasse anumasse ja purusta saumiksriga. Lõika põdra sisefilee juppideks ja aseta kilekotti. Vala marinaad peale, sulge kott hoolikalt, loksuta ning mudi liha läbi kilekoti. Aseta liha külmikusse vähemalt 6 tunniks marineeruma. Vahepeal keera kott teistpidi, et liha ühtlaselt marineeruks.




Valmista ette ahjukartulid ja selleks :

ca 1 kg värskeid kartuleid
2 supilusikatäit sinepit ( võib olla ka kange )
1 teeluiskatäis meresoola
näputäis musta pipart
2 supilusikatäit õli
1 supilusikatäis seesamiseemneid

Pese kartulid ja kuivata majapidamispaberiga. Lõika kartulisse mõned sälgud. Pane kõik suuremasse anumasse, lisa maitseained ja õli, sega läbi ning vala ahjuplaadile.
Küpseta eelkuumutatud ahjus vähemalt 1 tund.




Alusta liha küpsetamist 15 minutit enne kartulite valmimist. Pane pannile 50 grammi võid ja lusikatäis õli. Kui pann on piisavalt kuum, aseta sinna ca 4 cm paksused lihaviilud. Küpseta mõlemalt poolt ca 3 minutit. Tõsta lihatükid pannilt rahunema. 
Kui soovid küpsemat, siis ca 5 minutit mõlemalt poolt ja lülita pliit välja. Võid jätta lihatükid pannile, kuid keera vahepeal lihatükke ringi, et kõrbema ei läheks.Nii küpsevad lihad veel iseenesest lõpuni. Ise eelistan üldjuhul punasemat liha.
Serveeri koos toorsalatiga. Ise kasutasin oma rõdul kasvavaid salateid, ehk natuke siit-sealt :

Peotäis peedivõrseid
Natuke rooma salatit
Näputäis murulauku
Spinatilehti
Natuke ruccolat
Paar peenemat, kooritud ja tükeldatud rabarberivart
Mõned kirsstomatid
Lisaks mõned marineeritud kaktuselehed, värsket tšillit ja näputäis maitseaineid. Lisaks natukene krutoone. Kogu asjale lisasin lusikatäie balsamico äädika pärleid. ( Proovige järgi, te ei kahetse)





Seekordne gurmeeroog ei läinud meile maksma peaaegu midagi, sest ainuke mille pidin juurde hankima, oli värske kartul ja see ei läinud just miljonit maksma! 
Aitäh jahimehele, iseendale, kuna viitsisin kevadel mõned seemned mulda pista ja saaki saan siiani ning loomulikult suur tänu ka minu blogi jälgijatele, kes võtavad aega siin ringi kolada ja ka ehk midagi järgi proovida...
Elame veel!!!













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar