METSMAASIKA - KOHUPIIMAKOOK KONDENSPIIMAGA




Võiks öelda, et järjekordne rannahooaeg on selleks aastaks läbi ja aeg jälle liha luudele koguda. Iseenda jaoks jäi sellel aastal rand täielikult ära kuna ei olnud sobivat ilma vabal ajal või mingil teisel põhjusel, kuid tegevusi on teisigi...
Alustagem aga  tänase koogiga ja olgu päevakangelaseks metsmaasikas. Võrratu maitsega ja tõeline vitamiinipomm.

Põhi :

360 grammi ehk 2 pakki kondenspiima maitselisi küpsiseid
100 grammi võid
näputäis soola 

Purusta küpsised, sega sisse toasoe või ja sool. Võta 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm, kata küpsetuspaberiga ja vala segu sisse. Tasanda ühtlaseks, ära suru tugevalt põhjale.


Kate :

400 grammi ricotta kohupiima
150 grammi kodujuustu
3 väiksemat või 2 suuremat kanamuna
90 grammi kondenspiima
150 grammi metsmaasikaid


Sega ained omavahel ja vala küpsisepõhjale. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures, keskmisel tasemel 45 minutit.
Võta kook ahjust välja, kata rätikuga ja lase ca 15 minutit jahtuda. Eeemalda vorm, puista peale natukene vaniljesuhkrut. 


Jahuta kook täielikult maha. Serveeri koos granaatõuna balsamico ja  metsmaasikatega. Törts vahukoort annab sära ja maitseväärtust.



Pole vaja mäe tippu, et otsida rahu, ega ka suurt linna, et leida kära; mõlemad peituvad meie enda sees...










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar