PANNKOOGID NEERU JA PEEKONIGA


 

Tavapäraste pannkookide asemel küpsetame täna sootuks midagi teistsugust, kuid kahtlemata väga maitseküllaseid ja toitvaid pannkooke. Saagu tänaseks peategelaseks neer. Looma või lambaneeru on kahtlemata lihtsam töödelda, kuid väikese vaevaga saab ka põrsa neerudest suurepärase ja mõnusa delikatessi.

300 grammi neeru (  kasutan sea neeru )

valget pipart, soola

Alustuseks loputage neerud külmas vees, lõigake need pikuti pooleks ja eemaldage rasvkude, sooned. Pange seejärel neerud paariks tunniks külma vette likku. 


Valmistage ette pannkoogitaigen :

3 kanamuna

1 supilusikatäis sulatatud võid

3 dl piima

3 dl nisujahu

1 teelusikatäis soola

0,5 teelusikatäit musta pipart

Kloppige kanamunad kergelt vahule, lisage piim, jahu, maitseained ja või. Pange taigen külmkappi. 

Loputage neerud külma veega ja pange seejärel soola ja pipraga maitsestatud vette keema. Keetke kõrgel kuumusel ca 8 minutit, seejärel loputage uuesti külma veega. 

Täidis : 

100 grammi tükeldatud peekonit

1 sibul

250 grammi puhastatud, kupatatud ja jahutatud neeru.

Lõigake sibul kuubikuteks, kuumutage pannil lusikatäis õli, lisage peekon ja sibul, praadige kergelt läbi.


Hakkige neerud ja lisage kuubikud peekoni-sibula segule.


Lisage kõik pannkoogitaignale ja segage korralikult läbi. Kuumutage pann ja küpsetage tilga õliga meelepärase suurusega pannkoogid.


Serveerige koos hapukoore, piparmündiželee ja hakitud salveiga. 






Kordasaamine ja edu on meeldivad asjad, aga nad ei õpeta suurt midagi.



 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar