GRILLITUD PUNAPEET MESISE KITSEJUUSTU VAHU JA VAARIKAKASTMEGA

 


Sügis läheneb mühinal, aiasaadused on osaliselt valminud ja osad ootavad korjamist. Saagi üle ei tohiks küll ilmselt väga keegi nuriseda, eks palju oleneb ka sellest, kuidas keegi oma maa eest hoolt kandis. Täna valmistame punapeedist mõnusa eelroa või vahepala, kuidas kellegile sobib. Lihtsad koostisosad ning lihtne valmistada.

  • 5-6 väiksemat punapeeti
  • 125 grammi kitsejuustu
  • 2 dl vahukoort
  • 1 supilusikatäis mett
  • musta pipart, soola, supilusikatäis oliiviõli
  • 100 grammi vaarikaid
  • erinevaid salatilehti


Kuumutage ahi 220 kraadini. Puhastage ja peske hoolikalt punapeedid. Lõigake peedid sektoriteks, raputage peale soola, musta pipart, segage läbi oliiviõliga. Katke ahjuvorm küpsetuspaberiga ning valage peedisektorid paberile.


Asetage ahju keskmisele tasemele ja lülitage sisse grillrežiim ( võite teha ka tavalisel küpsetusrežiimil ) Küpsetage ca 20 minutit.
Valage vahukoor kõrgemasse nõusse, lisage tükeldatud kitsejuust. Vispeldage miksriga kreemjaks vahuks, lisage mesi ning vispeldage kuni mesi on kitsejuustuga segunenud.
Purustage saumiksriga vaaarikad, lisage vajadusel tilk vett. Vaarika hapusus tasakaalustab peedi magusat maitset. 
Seejärel, kui punapeet on valminud, tõstke lusikaga taldrikule lusikatäis vaarikakastet, tõstke peale peedisektorid, lisage kitsejuustuvaht ja salatilehed.  Jahvatage peale värsket musta pipart.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar