Sügis on saanud alguse, enamusel on ka aiamaalt jõudnud varju alla sügisannid ning kindlasti on neist juba jõutud teha ka imelisi ja mõnusaid hoidiseid. Porgand on üks neist suurepärastest juurviljadest mis säilivad õigel temperatuuril päris kaua ja kindlasti saab sellest omapärasest juurviljast valmistada nii mõndagi. Nii soolast kui magusat.
Valmistan täna ühe hõrgu roa, mida võib vabalt serveerida nii eraldi roana kui ka lisandina mõne prae juurde.
500 grammi porgandeid
5 dl vett
2 dl 30 % vahukoort
100 grammi võid
2 supilusikatäit jahu
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis suhkrut
näputäis musta pipart
värsket peterselli või basiilikut
Puhasta ja tükelda porgandid, vala kastruli vesi, lase keema, lisa porgandid, sool ja suhkur. Keeda poolpehmeks. Sega omavahel jahu ja vahukoor ning lisa porganditele. Alanda kuumust, lisa või. Hauta madalal kuumusel veel ca 15 minutit.
Enne serveerimist lisa näputäis värskelt jahvatatud musta pipart, värsket peterselli või basiilikut.
Kerge vaevaga toitev kõhutäis!
Olge terved!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar