KLASSIKALINE PERUU CEVICHE

 



Ilmad on jahenenud ja kalad on muutunud veekogudes aktiivseteks. See võimalus tuleb kohe ära kasutada ning meeldiva saab ühendada kasulikuga. Lisaks värskele suutäiele õhule, saab hea õnne puhul boonuseks ka suutäie kala!

Selle roa valmistamise üks põhinõue ongi - võimalikult värske  ja soovitatavalt valge lihaga kala.

0,5 kg puhastatud kalafileed ( kasutan ahvenafileed )

1-2 punast sibulat

1-2 punast tsillit ( hea oleks habanerot kasutada )

1 sidrun

1 apelsin

1 laim

peotäis värsket koriandrit või peterselli 

1 teelusikatäis soola

paar viilu röstsaia sööja kohta 



Pressige puuviljadest mahl välja, tükeldage punane sibul ja tšilli võimalikult väikesteks tükkideks.  Lõigake kala kuubikuteks, hakkige koriander või petersell. Võtke suurem kauss, pange kõik koostisained sinna ja valage üle värskelt pressitud tsitrusmahlaga. 



Katke kauss toidukilega ja tõstke kala külmikusse marineeruma vähemalt 4 tunniks. Seejärel, kui kala on tsitrusmahlas piisavalt kaua marineerunud, röstige paar viilu saia sööja kohta. Lõigake ära ääred ja lõigake saiaviil ettevaatlikult diagonaalis pooleks. Röstige õhukesed saiaviilud veel teiselt poolt krõbedaks. 



Sobib suurepäraseks eelroaks, naudi koos klaasikese valge veiniga. ( Gewürztaminer )




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar