METSMAASIKAKOOK

 



Kõigest võib saada looming, see sõltub vaid tegijast endast. Ükski tegevus pole iseenesest loov ega loovuseta.

Põhi :

200 grammi Savoiardi küpsiseid

1 teelusikatäis kaneeli 

120 grammi võid 

Täidis :

500 grammi Mascarpone toorjuustu 

2 dl suhkrut

5 kanamuna

200 grammi creme fraiche või paksemat hapukoort

4 supiluskatäit tärklist

1 apelsini riivitud koor 

Glasuur :

250 grammi metsmaasikaid

2 dl suhkrut

1,5 dl vett

2 supilusikatäit tärklist ja 3 supilusikatäit vett


Kuumuta ahi 175 kraadini, pane ahjupõhja kuumakindla anumaga vett. Purusta küpsised, sega kaneeli ja võiga. Suru segu koogivormi. ( lahtikäiv ) Küpseta 10 minutit, tõsta vorm välja. 


Vahusta toorjuust koos suhkruga, lisa tärklis. Sega sisse ükshaaval kanamunad. Sega sisse creme fraiche ja apelsinikoor. 


Vala segu koogipõhjale ja küpseta ahju keskmisel tasemel 1-1,5 tundi. Kui keskelt tikuga katsudes jääb tikk puhtaks on kook valmis. 


Jahuta. Aseta kook külmkappi. Valmista glasuur ja selleks pane metsmaasikad koos suhkru ja veega kastruli. Lase segul keema tõusta. Hauta ca 4 minutit. Sega tärklis veega ning vala see metsmaasikate hulka. Keeda seni kuni glasuur on paksenenud. Vala glasuur koogile ja lase koogil külmkapis täielikult jahtuda. 







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar