JUUSTUSAIAKE EHK GOUGERE

 


Pühapäev on ideaalne värskete küpsetiste valmistamiseks ja nautimiseks. Aega on ju küllaga ja vihmane ilm soodustab veelgi köögipoolel toimetamist. Mõnus pärmivaba juustusaiake on vahelduseks pannkookidele suurepärane lahendus. Lisaks võid soovi korral saiakese lahti lõigata ja määrida näiteks toorjuustuga  ja - või lisada viiluke sinki. 

170 grammi võid

200 grammi piima

100 grammi vett

350 grammi nisujahu

6 kanamuna ( keskmist suurust )

10 grammi soola

170 grammi Edami või Gouda juustu

näputäis värskelt jahvatatud musta pipart

2 supilusikatäit hakitud tilli 


Viimistluseks  :

2 kanamuna

30 grammi riivitud juustu 

Kuumuta ahi 200 kraadini. Vala kõrgemasse kastruli piim, vesi  ja või. Kuumuta keemiseni, lisa sool, pipar ja kogu jahu. Sega korralikult läbi. Eemalda taigen pliidilt. Järgmiseks võiks kasutada mikserit, kuid selle puudumisel saab ka käte jõul töö tehtud. Lisa taignale ükshaaval kanamunad, sega kuni taigen on ühtlaselt segunenud. Lisa riivitud juust ja hakitud till, sega korralikult. 

Klopi järgmisena 2 kanamuna. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber. Tee käed toiduõliga kergelt kokku ja võta peotäis tainast. Vormi pallikesed, kasta kergelt vahustatud munavahtu ja seejärel aseta küpsetusplaadile. Puista peale natuke riivitud juustu. 

Küpseta ahjus keskmisel tasemel umbes 35 minutit kuni pallid on kuldpruunid ja kerkinud kahekordseks. Tõsta ahjust välja ja naudi!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar