PISTAATSIAKÜPSISED

 


Pähklid on väga head suupisted, lisandid ning suurepärased taimse valgu ja tervislike rasvade allikad. Pistaatsiapähklid on üks parimaid valikuid eriti siis, kui sööd neid ilma soolata. Pistaatsiapähklites on palju kasulikke toitaineid ning need aitavad ennetada südamehaiguseid ja hoida kehakaalu kontrolli all. Need sisaldavad  rohkem valku ja vähem rasva kui teised pähklid. See teeb neist suurepärase hästi imenduva valguallika - pähklite kiudainete sisaldus tekitab kiiremini täiskõhutunde ja vastavad uuringud on näidanud, et pistaatsiapähklite söömine muude suupistete asemel võib aidata kehakaalu vähendada, lisaks  vähendavad diabeeti, kasulikud südamele, säravam nahk, parem veri, hea nägemine, terve närvisüsteem ja ka immuunsus paraneb tänu neile pähklitele. Kuid nüüd asume patustama küpsistega ja selleks, et pattu leevendada, lisame küpsistele pistaatsiapähkleid!


Taigen :

300 grammi jahu

150 grammi võid

120 grammi suhkrut

100 grammi pistaatsiapastat

2 kanamuna

näputäis soola

1 supilusikatäis kakaod

50 grammi soolamata pistaatsiapähkleid

Lisa kaussi jahu, või ja kanamunad, näputäis soola,  mudi sõrmedega sõmeraks, lisa kakao, suhkur ja pistaatsiapasta. Sõtku taigen korralikult läbi ja lase 10 minutit külmikus seista. Haki pähklid.


Rulli taigen umbes 1 cm paksuseks. Puista peale tükeldatud pähklid. Rulli kergelt üle.


Lõika taignast meelepärased kujundid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus, keskmisel tasemel 180 juures ca 15 minutit.


Tõsta küpsised ahjust välja, eemalda ettevaatlikult plaadilt, puista peale tuhksuhkrut ja jäta jahtuma. Serveeri koos šokolaadijäätise ja tilga meega või naudi niisama naturaalse piparmünditeega.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar